Kui mitu päeva suudelda ei saa

Sandra kirjutab, et:

karune lauk

Aasta 2014 kevad. Tegin parasjagu mingeid toimetusi vanaema hämaras köögis kui õues olnud õde ja troonipärija avastasid aiaäärsete pärnade alt mühamas metsiku karulaugu. Paari tunni pärast olime juba mu koduköögis, kus klopsisin kokku kiire karulaugupesto. Hiljem muidugi selgus, et vanaema ei olevat üldse kindel, kas see oli ikka karulauk (sest ta ei näinud välja nagu karulauk, go figure, aga ta ju oligi METSIK) aga noh kui sa lisad misiganes maltsale hunniku küüslauku, oliiviõli, juustu ja pähkleid, siis tuleb maitse kokku ikkagi nagu pesto – viha ja võimsa maitseplahvatusega .

Läksin sellel aastal kindlamat teed (võib-olla) ja tõin karulaugu Mustamäe turult. Mu karulaugupesto ajalugu sai alguse ühe teise turu – Balti jaama oma – kõrvalt, kus ma ühes nunnus restos töötasin ja terve kevade punkar-peakokalt lõunaks karulaugupestopastat (keedetud pasta segatud pestoga) nurusin. Ise pidin turult karulauku tooma. Sellest ajast saati mina paremat pastat EI TEA!

Leebema toidu armastajatele soovitaksin jätta küüslaugu välja. Troonipärija on parasjagu selles eas, kus seisab andunult nagu spanjel köögileti ääres, üritab elu eest kaela venitada, et näha kõike, mida ma teen. Ühtlasi on vaja kõike saada. “Seda saada, seda saada!”. Ma seletasin talle, et siin on küüslauk ja karulauk ja ma tean, et sa neid ei söö. Aga oli vaja ise veenduda. Nojah, tema suus jõudis mu imehea pesto olla umbes täpselt nanosekund kui see suure teatraalsusega ja praktiliselt öökides põrandale sülitati. Tänu sellele pääsesin sellest, et ta mu tänase hommikusöögi nahka pistaks.

karune lauk

Retsept on neile, kes aksepteerivad umbmääraseid koguseid nagu “peotäis” ja “natuke” 🙂 Lihtsalt, et kui maitse tundub liiga julm, siis seda saab lõpus mahendada lisades veel juustu, oliiviõli või pähkleid/seemneid. Kõik segasin kokku saumikseri abiga.

– ports karulauku, noh, et kimp varre juurest oleks selline randmepaksune.

– 2 küüslauguküünt

– peotäis india pähkleid

– tsuts soola

– klaasitäis oliiviõli

– mingit kõva juustu, parmesan või grana padano vms

Advertisements

One comment

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s